Yüksek enflasyon belasından kaynaklanan zamların en ses getireni su zamları oldu. 

Önce gelişmeleri hatırlayalım.

Sonra meramımızı anlatalım.  

Zonguldak Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda suya yüzde 190 zam yapıldı. Karar oy çokluğu ile kabul edildi. Oy çokluğuyla dediysek; Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerinin 'evet', CHP'li meclis üyelerinin 'hayır' dediğini hatırlatalım. Bu kararla şehirde suyun tonu konutlarda 3.10 TL’den 9 TL’ye yükseldi. Zamlı tarife 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Çaycuma Belediye Meclisi ise 2021 Kasım ayında 4.5 liraya sattığı bir metreküp suyun fiyatını bu yıl Temmuz ayında 9.90 liraya çıkardı. Son yapılan belediye meclis toplantısında yüzde 100 yeni bir zamla suyun metreküpünü 19.80 lira yaptı... Bu da CHP'li Belediye Meclis üyelerinin evet oyuyla geçti...

ÇELİŞKİLER YUMAĞI...

Zonguldak Belediye Meclisi Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerinin evet dediği su zammına CHP'li meclis üyeleri hayır demişlerdi. Hatta muhalefet partileri ve bazı STK'lar zamma tepki göstermişlerdi.

Tam da bu esnada Çaycuma Belediyesi, suya zam kararı aldı. İlçedeki suyun metreküpü 19.80 TL'ye çıkarak, Zonguldak'ın en yüksek su bedeli olduğu anlaşıldı.  

Bu defa bu karara evet diyenler, Çaycuma'daki CHP'li belediye meclis üyeleriydi.

Zonguldak Belediye Meclisi'nin zam kararına tepki gösteren çevreler, Çaycuma'daki duruma lal kesildiler.

Zonguldak'taki zamma sessiz kalan kesim ise Çaycuma Belediye Meclisi'nin aldığı karara tepki gösterdi.

Futbol takımı tutar gibi siyaset yapan anlayışın geldi nokta burasıdır.

Bu anlayış bir arpa boyu ileri götürmez.  

Ve sonrasında doktor belediye başkanı ile doktor belediye meclis üyesi arasında, basın üzerinden yaşanan  tuhaf atışmalara şahit oluyoruz. İki isim de basın üzerinden atışıyor. Ama hiç yakışmıyor.

Vatandaş sizin şahsınıza değil, yaptığınız hizmetlere bakıyor.

Gerisi lafı güzaf oluyor.

Hiç yakışmayan hareketler bunlar...

BİR ÇAĞRI VAR!

Bu arada, Tüketici Hakları Derneği'nin Zonguldak ve Çaycuma belediyelerine çağrısı oldu. Özellikle şehrimizdeki termik santrallerin barajdaki elektrik giderlerine katkı vermesi yönünde... Bunun irdelenmesi, mümkünse konunun üzerine gidilmesi gerekir. Keşke santraller kurulurken metropoliten belediyeler olarak böyle bir söz alınabilseydi. Ama günlük politikalarla uğraşmaktan orta ve uzun vadeli şehir planlamalarına enerjimiz kalmıyor.

Yerel hizmetlerde siyasi parti ayrımı olmamalı. Eğer su zammı yüksek ise bunun partisi olmaz. Son olayda görüldüğü bizler takım tutar gibi parti tutuyoruz. Hal böyle olunca bir ileri iki geri olduğumuz yerde sayıyoruz.

Son tahlilde meclis üyelerinin ve partizanların zik zak çizmeleri kendi sorunlarıdır. Ancak bu çelişkiden zarar gören yine halk oluyor ne yazık ki... Oysa ki parti ayrımı gözetmeksizin yüksek orandaki zamlara ilişkin ortak bir duruş sergilense halka bir nebze katkı sağlanabilirdi.

Bu treni de kaçırdık.

Vesselam...