Zonguldak’ta menenjit teşhisiyle 8 Nisan’da BEUN Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Çağla Savaş, bir haftalık yaşam savaşını kaybetti.
Bilindiği gibi baş ağrısı çeken ve 4 gün boyunca tanı konulamayan Çağla Savaş, menenjit şüphesi ile hastaneye kaldırılarak beyin ameliyatı geçirmişti. Savaş'ın ailesi, çocuklarını 3 gün boyunca hastaneye götürmelerine rağmen menenjit teşhisi konulmadığı için geç kalınmasından yakınmıştı.
Edinilen bilgilere göre Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Çağla Savaş, 4 Nisan’da ateş ve baş ağrısı şikayetleriyle Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. İddiaya göre göre, burada yapılan kan tahlilinin ardından serum ve antibiyotik tedavisi uygulanan çocuk taburcu edildi.
Ailesi, Şikayetlerinin geçmemesi üzerine Çağla Savaş’ı iki kez daha hastaneye götürdü. Aradan geçen 3 gün içinde durumu daha da kötüleşen Çağla Savaş, BEUN Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada menenjit teşhisiyle ameliyat edilen ve yoğun bakıma alınan Savaş, yaşam savaşını kaybetti. Çağla'nın ölüm haberi ailesini ve sevenlerini üzüntüye boğdu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.




